Ohjeet

Kun painoaineisto valmistetaan sääntöjen mukaan, lopputulos on laadukas painotuote ja värit toistuvat tarkoitetulla tavalla.

Aineiston koko

Tee aineisto 1:1-koossa. Yli 3m pitkät työt lähetetään skaalauksella 1:10. Katso taittomallit ja paperikoot tästä.

Tiedostomuodot

Toimitettavan aineiston tulee olla PDF-muodossa.
Jos aineisto on muussa muodossa, katso käytettävän sovelluksen ohjeesta, miten saat aineiston PDF muotoon. Yleensä tiedosto -> tallenna nimellä… tai tiedosto-> vie…
Muut tiedostomuodot EIVÄT ole LUOTETTAVIA, jolloin emme pysty takamaan toivottua tulosta. Muista myös tarkistaa tiedosto ennen tilausta!

Värit

Värit tulee määritellä CMYK- tai RGB-muotoon. RGB-värejä käytettäessä on muistettava, että aivan kaikki RGB-sävyt eivät toistu oikein, sillä painomenetelmän väriavaruus on RGB-väriavaruutta pienempi. Suosittelemme käyttämään ICC-profiileina CMYK-väreissä FOGRA 39 -profiilia ja RGB-väreissä Adobe RGB -profiilia. ICC-profiilit tulee mieluiten aina sisällyttää aineistoon (embed).

Kuvat

Yleisesti suositeltava resoluutio on 300 dpi, yli 45cm kokoisissa julisteissa 100-150 dpi.

Tekstit

Tekstit kannattaa muuttaa vektoreiksi (paths) mikäli tekstin määrä ei ole suuri. Jos tiedosto sisältää fontteja, tulee fontit liittää aineiston mukaan (embed fonts). Open Type -fontit toimivat parhaiten.

Leikkuuvara (=Bleed)

Jos väriä menee reunalle asti, TARVITAAN leikkuuvara eli bleedi. Tämä on alue, joka tulostetaan ja viimeistelyn yhteydessä leikataan puhtaaksi. Yleinen käytäntö on 3mm per reuna. Taustavärin tai -kuvan tulee siis jatkua tämän verran yli tuotteen loppukoon.

Painotekniset merkit

Leikkuumerkit helpottavat hahmottamista, mutta näitä ei tarvita, jos aineisto on tehty yllä olevien ohjeitten mukaan. Muita merkkejä ei tarvita.

Monisivuiset työt

Pidä joka sivu omana sivuna. Esimerkiksi vihkotöissä EI saa olla sivuja aukeamittain.

Painotuotteet

Meiltä saat laadukkaita mustavalko- ja väritulosteita toiveidesi mukaan. Lähetä meille tulostettava tiedosto sähköpostilla tai tuo myymäläämme CD:llä, DVD:llä tai muistitikulla. Muokkaamme tiedostoa tarvittaessa optimaalisen tulostustuloksen saavuttamiseksi.

Sidonta

Sidomme nopeasti ja edullisesti mm. päättö-, opinnäyte-, diplomi-, lisensiaatti-, insinööri- ja pro gradutyöt. Korjaamme myös vanhat kuluneet ja rikkoutuneet kirjat asiantuntemuksella ja perinteisiä työmenetelmiä kunnioittaen.

Kopiointi

Tarjoamme kopio- ja tulostuspalveluja sidonnalla ja ilman sidontaa. Yksittäiset ja sivumäärältään pienet muutaman kappaleen sarjat saat joko heti odottaessasi tai saman päivän aikana. Kopioimme paperikokoihin A4 ja A3 Xeroxin 2400 x 2400 dpi digipainokoneilla.